Benvinguts al blog!

Espero poder compartir amb vosaltres enllaços, vídeos, i tots aquells recursos interessants que convidin a la reflexió i ens ajudin a fer un dia a dia més enriquidor amb els nostres alumnes!
Desitjo que us sigui de gran utilitat!

18 d’abril del 2014

Racons a P3

El treball per racons és una proposta metodològica, amb la que s'organitzen, dintre de l’aula, diferents espais on els infants poden realitzar de forma simultània diferents activitats. 

Aquestes activitats poden ser de tot tipus (motrius, manipulatives, cognitives, simbòliques, etc...).

En aquest sentit, s'oferirà a l'infant una gran varietat de propostes d'acord amb els seus interessos, ja que poden accedir d'una forma oberta i/o rotativa.

Els objectius principals en el treball per racons són: 

  1. - Desenvolupar l'autonomia de l'infant.
  2. - Fomentar la creativitat i la flexibilitat de l'alumnat.
  3. - Respectar els ritmes individuals de cada nen/a. 
  4. - Atendre més individualitzadament les necessitats de cadascun d'ells.
El treball per racons suposa, pels infants, una motivació pel que fa a l'enfocament (en petit grup) i a les propostes de materials ( jocs atractius i dinàmics). Tot plegat, els ajudarà a assolir els objectius bàsics proposats a l'etapa d'educació infantil. 

A continuació, us deixo unes idees pel treball per racons a P3. Són propostes per desenvolupar la motricitat fina, la precisió oculo-manual, el raonament... .               

               Espero que us agradin!!: 


7 comentaris:

  1. Me encantan tus propuestas. Son buenas, bonitas y baratas ja ja Me llevaré alguna para mi clase. Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, Ana! Y yo encantada de cedértelas! Un besazo!

      Elimina
  2. Hola Fany
    Que bé que parlis de racons!
    Em declaro fervent seguidora de la metodologia per racons. Crec que no sabria treballar d'una altra manera.
    Jo començo a P3 amb 2 o 3 racons manipulatius o de joc amb materials per reforçar això que expliques: l'autonomia, respectar els ritmes individuals, etc... i a P4 i P5 arribo a plantejar fins a 6 o 7 racons per parelles, generalment de treball.
    Des de fora pot semblar un caos però en realitat tothom a l'aula està immers en la seva feina i treient profit.
    I als nens els encanta!!!
    Aquest any m'he decidit, a través del meu blog "TresQuatreiCinc", a compartir algunes propostes de racons que faig amb els meus alumnes. L'important és buscar, aquí i allà, noves idees! ;-)
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta! Primer de tot t'he de dir que m'encanta el teu blog. Ja sóc seguidora! M'alegra que t'agrada el tema de la meva entrada. La veritat és jo també sóc seguidora d'aquesta metodologia. M'encanta i a ells també!! Estem en contacte!

      Elimina
  3. Bona nit Fany! I gràcies per descobrir-me aquest blog! M'ha agradat molt! Jo també sóc mestra i també tinc un blog en el qual plasmo les meves reflexions: mireiaserra.cat. Si algun dia hi vols donar una ullada ja ho saps. Per cert, a mi també m'entusiasmen els racons i és un dels record més i més i més bonics que tinc de la meva escola Aiiiii com m'arribaven a agradar!!! També com a mestra m'apassionen és clar! Moltes gràcies i una abraçada.

    ResponElimina