Benvinguts al blog!

Espero poder compartir amb vosaltres enllaços, vídeos, i tots aquells recursos interessants que convidin a la reflexió i ens ajudin a fer un dia a dia més enriquidor amb els nostres alumnes!
Desitjo que us sigui de gran utilitat!

13 de setembre del 2013

Jocs de coneixement

Aquests primers dies és molt important fomentar la cohesió de grup;  així com també recordar els noms dels companys i companyes, conèixer els noms dels que vénen de nous, així com també el de la mestra.


Us deixo unes quantes idees per aquests dies:



- Ens coneixem: Necessitarem un globus o pilota. Seiem en rotllana i la mestra explica la consigna: Em dic..... i m'agrada molt.... . Cada vegada que un infant parla, passarà el globus/pilota al següent.



- La teranyina: És una variant de l'anterior però en comptes d'utilitzar un globus o una pilota, s'utilitzarà un capdell. Cada infant anirà agafant un extrem del fil o llana sense deixar-lo anar, de manera que mica en mica s'anirà construint una teranyina. La mestra ha de vigilar que uns trams quedin per sobre dels altres o per sota.



- Em presento amb el meu cos: La dinàmica és la mateixa dels dos anteriors. Mitjançant una consigna "Em dic..... i em toco... el nas/ el cap/ el braç...



- La coqueta amb sucre: Els infants es situaran en cercle. Un d'ells quedarà al mig i al ritme de la música anirà passant pel davant de cada un dels nens i nenes de la rotllana. Quan la cançó diu: "balli-la vostè senyoret/a.../ l'infant que va dansant per dintre del cercle s'ha d'aturar davant d'algú. 


Us deixo la música: 



 Penso que són uns jocs molt dinàmics i motivadors per portar a terme aquests primers dies. 
Que en penseu?

2 comentaris: